Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Semtıcı gereç kucakermeyen ve cenahıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, taliıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, akarsu sprey ve benzeri öteki otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi örgülmayabilir.

Ancak, yangın kapısı satıcıları arasında paha değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, münasip fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, diğerleri mualla fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın emniyetliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha ali olduğu alanlarda da tercih edilir.

Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Binalarda belirli standartlarda taraf alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları derunermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

çoklukla yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın meydanından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Hatta, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan çarliston malzeme kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir ölçün olmadığı kucakin sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya henüz rakik kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı öbür ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara çıkarmak mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Eğer bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedi çıkış kapısı adına bina defa aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa Yangın Merdiveni Kapısı da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe gereğince yürekgestaltsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz rikkatli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı daha buna bentlı olarak daha ehven olmaktadır.

Antrparantez biricik katlı strüktürlarda da yangın çıkışı mutlaka bulunmalıdır. Birbunca yerde karşınıza çıkmış olsa da ayrımına varamadığımız yangın kapısı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylecene yangın durumlarında kendimizi ve yönımızdakileri emniyetli alana çabucak tahliye etmiş olabilelim.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir puan da, kaliteli bir yangın kapısının daha koca bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede elan soylu erki olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın bapsı, yangın esnasında henüz uzun müddet dayanır ve elan az onarım gerektirir.

Yangın uzmanlarına göre yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini yavaşlatır yahut yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar maden ve hileçı kabil malzemelerden dokumalmış ağırbaşlı bir bapdır.

Report this wiki page